Prepare the necessary ingredients and utensils. Measure out the required amount of spices.
Подготовьте необходимые ингредиенты и посуду. Отмерьте нужное количество специй.
Crush the black peppercorns in a mortar, cut the garlic cloves lengthwise into several thin slices.
Горошки черного перца раздавите в ступке, зубчики чеснока разрежьте вдоль на несколько тонких пластинок.
Mix pepper, salt, curry, garlic, Provençal herbs in a plate, coat lard with this mixture.
Смешайте перец, соль, карри, чеснок, прованские травы в тарелке, обмажьте этой смесью сало.
Wrap the lard in a piece of cloth or gauze and put it in the refrigerator for 1 day. After salting, remove excess salt and store lard in the freezer.
Сало заверните в кусочек ткани или марлю и положите в холодильник на 1 сутки. После засолки удалите лишнюю соль и храните сало в морозилке.
Serve lard, cut into thin slices, with black bread and vegetables. This lard will go perfectly with baked potatoes. You can bake potatoes directly with lard; to do this, you need to cut the potato, insert a piece of lard into it and bake in the oven for 30 minutes.
Подавайте сало, нарезав тонкими пластинами, с черным хлебом и овощами. Такое сало будет прекрасно сочетаться с запеченным картофелем. Можете запекать картофель прямо с салом, для этого необходимо надрезать картофелину, вставить в нее кусочек сала и запекать в духовке 30 минут.