Wash the eggplants and pat dry with a napkin. Peel and chop the garlic. Cut the lard into slices, the pieces should correspond to the number of cuts in the eggplants, pepper the lard, sprinkle with cumin or caraway seeds.
Баклажаны помойте, промокните салфеткой. Чеснок почистьте и измельчите. Сало нарежьте пластинами, кусочков должно получиться по количеству надрезов в баклажанах, сало поперчите, притрусите зирой или тмином.
Cut the eggplant lengthwise into a fan down to the tail in several places. Each eggplant should have 2-3 cuts.
Разрежьте баклажан вдоль веером до хвостика в нескольких местах. На каждом баклажане должно быть 2-3 надреза.
Grease the eggplants with vegetable oil. Place pieces of lard and garlic into the cuts of the eggplant.
Баклажаны смажьте растительным маслом. В надрезы баклажана вложите кусочки сала и чеснока.
Place the eggplants in a baking dish, add salt and bake in the oven for 40-50 minutes at 200°C. Ready eggplants should be soft inside.
Сложите баклажаны в форму для запекания, посолите и запекайте в духовом шкафу 40-50 минут при температуре 200°С. Готовые баклажаны должны быть мягкими внутри.
Place the still hot eggplants on a large flat plate and sprinkle them with any herbs. Eggplants will go well with thinly sliced onions in half rings and thinly sliced tomatoes.
Еще горячие баклажаны выложите на большую плоскую тарелку, посыпьте их любой зеленью. Баклажаны будут хорошо сочетаться с луком тонко нарезанным полукольцами и помидорами, тонко нарезанными пластинами.