Sift the flour.
Просейте муку.
Place lard, butter and sour cream in a blender bowl. Add sifted flour, eggs, salt, sugar, vanillin and soda slaked with vinegar. Knead the dough.
Смалец, масло и сметану сложите в чашу блендера. Добавьте просеянную муку, яйца, соль, сахар, ванилин и гашеную уксусом соду. Замесите тесто.
Wrap the dough in cling film and refrigerate for 30 minutes. Then take it out and divide it into two parts. Roll one out on a well-floured surface and place the other back in the refrigerator.
Тесто оберните пищевой пленкой и отправьте в холодильник на 30 минут. Затем достаньте, разделите на две части. Одну раскатайте на хорошо присыпанной мукой поверхности, а вторую отправьте обратно в холодильник.
Preheat the oven to 170°C. Using cookie cutters, cut out cookies from the rolled out dough, place on a baking sheet and bake for 10-15 minutes. Do the same with the second part of the test as with the first.
Духовку разогрейте до 170 °C. Из раскатанного теста вырежьте при помощи формочек печенье, переложите на противень и выпекайте 10-15 минут. С второй частью теста поступите так же, как и с первой.
Serve the cookies with a hot drink.
Печенье подавайте вместе с горячим напитком.