Cut the skin off the lard, cut the lard into small pieces, and freeze. Rinse the greens and be sure to dry them completely. Peel the garlic and chop under a press.
Срежьте кожу с сала, нарежьте сало небольшими кусочками, подморозьте. Зелень ополосните, обязательно полностью обсушите. Чеснок очистите, измельчите под прессом.
Pass the frozen lard through a meat grinder, add herbs. Mix thoroughly. Add garlic, salt, pepper. Stir again. Place the resulting mixture into jars with a tight lid.
Подмороженное сало пропустите через мясорубку, добавьте зелень. Тщательно смешайте. Добавьте чеснок, соль, перец. Еще раз перемешайте. Получившуюся массу выложите в баночки с плотной крышкой.
Serve the lard and herb spread chilled with freshly baked bread and boiled potatoes.
Подавайте намазку из сала и зелени охлажденной к свежеиспеченному хлебу и отварному картофелю.