Wash and sort the lingonberries. Grease the molds with butter.
Бруснику промойте и переберите. Формочки смажьте сливочным маслом.
Grind the cottage cheese through a sieve. Grind the banana into puree. Add sugar, starch, flour and lingonberries. Mix everything well.
Творог перетрите через сито. Банан измельчите в пюре. Добавьте сахар, крахмал, муку и бруснику. Все хорошо смешайте.
Beat the egg whites in a clean, dry bowl until stiff peaks form. Gently mix into the curd mass. Pour the dough into the molds. Bake at 190°C for about 30 minutes.
Белки взбейте в чистой сухой миске до стойких пиков. Аккуратно подмешивайте к творожной массе. Перелейте тесто в формочки. Выпекайте при 190 °C около 30 минут.
Serve the curd and berry soufflé with a hot drink.
Подавайте творожно-ягодное суфле с горячим напитком.