Prepare the dough in advance. Wash the apples, peel them and chop finely.
Заранее приготовьте тесто. Помойте яблоки, очистите от кожуры, мелко нарежьте.
Heat a frying pan, add sugar and melt. Add butter and melt, stirring. Add chopped apples and stir until caramelized, 2-3 minutes.
Разогрейте сковородку, всыпьте сахар и растопите. Добавьте сливочное масло и растопите, помешивая. Всыпьте нарезанные яблоки, мешайте до карамелизации 2-3 минуты.
Pour cottage cheese into a deep bowl. Add the caramel apples from the pan.
Всыпьте в глубокую мисочку творог. Добавьте яблоки с карамелью со сковороды.
Roll out the dough, cut out circles. Lay out the filling, mold the edges of the dumplings, carefully secure the edges so that the juice does not leak out.
Раскатайте тесто, вырежьте кружочки. Выложите начинку, слепите края вареников, тщательно закрепите края, чтобы не вытекал сок.
Pour water into a saucepan, put on high heat, add salt. Add the dumplings and cook for 3-4 minutes until done.
В кастрюлю налейте воду, поставьте на большой огонь, посолите. Выложите вареники, варите 3-4 минуты до готовности.
Serve the dumplings hot, sprinkle sugar on top, add sour cream or yogurt.
Подавайте варенички горячими, посыпьте сверху сахаром, добавьте сметану или йогурт.