Soak pearl barley for several hours (overnight) in cold water. Prepare the dishes for cooking, peel the onions.
Замочите перловую крупу на несколько часов (на ночь) в холодной воде. Подготовьте посуду для варки, очистите лук.
Rinse the pearl barley with warm water, then drain the water and rinse again with hot water. Pour water into a saucepan and put on fire, bring the water to a boil, then add salt.
Промойте теплой водой перловую крупу, затем слейте воду и снова промойте горячей водой. Налейте воду в кастрюлю и поставьте на огонь, доведите воду до кипения, затем добавьте соль.
Pour in the pearl barley and cook the porridge until tender for 1-1.5 hours on the lowest heat and cover with a lid. Cut the lard into cubes, peel the onion, wash it and chop it finely.
Засыпьте перловую крупу и варите кашу до готовности 1-1.5 часа на самом маленьком огне и накройте крышкой. Нарежьте кубиками сало, очистите лук, вымойте его и мелко нарежьте.
Place the onion in a frying pan and lightly fry with lard, stirring over medium heat for 2-3 minutes. Pearl barley porridge is ready. Add onions and lard to the porridge.
Поместите лук на сковородку и слегка обжарьте со свиным салом, помешивая на среднем огне 2-3 минуты. Перловая каша готова. Лук с салом добавьте в кашу.
Place the dish on a plate; the onion and lard can be served in another bowl, separate from the porridge. You can decorate the top with parsley leaves. Serve the dish as soon as it is cooked; when the porridge cools down, it loses its taste and becomes hard.
Выложите блюдо на тарелку, лук с салом можно подать в другой посуде, отдельно от каши. Сверху можно украсить листиками петрушки. Подавайте блюдо, как только оно приготовиться, остывшая каша теряет свой вкус и становиться жесткой.