Cut the cabbage into several pieces, boil in a large saucepan for 10 minutes, let dry, chop finely. Rub the oil. Grate the cheese on a coarse grater. Separate the yolks from the whites.
Капусту разрежьте на несколько частей, отварите в большой кастрюле в течение 10 минут, дайте обсохнуть, нашинкуйте мелко. Разотрите масло. На крупной терке натрите сыр. Отделите желтки от белков.
Pour flour, cheese and cabbage into a deep bowl. Add sour cream, yolks, salt and pepper, mix well.
В глубокую миску всыпьте муку, сыр и капусту. Добавьте сметану, желтки, посолите, поперчите, хорошо перемешайте.
Beat the whites until foamy. Mix with cabbage dough. Grease a baking dish with vegetable oil and place the mixture there. Sprinkle breadcrumbs on top.
Взбейте белки до пены. Смешайте с капустным тестом. Смажьте растительным маслом форму для запекания, выложите туда смесь. Сверху посыпьте сухарями.
Preheat the oven to 180 ºС, place the soufflé dish in there, cook for 20-25 minutes until the mixture rises and turns brown.
Разогрейте духовку до 180 ºС, отправьте туда форму с суфле, готовьте 20-25 минут до поднятия и румяности массы.
Serve the soufflé warm, place on individual plates and brush with butter on top.
Подавайте суфле теплым, разложите по индивидуальным тарелочкам, сверху смажьте сливочным маслом.