Wash and sort the cranberries.
Клюкву помойте и переберите.
Place the berries in a saucepan, cover with cold water and place on the fire. Add sugar. Bring to a boil, cook for 10 minutes. Remove from heat, strain, and grind the berries through a sieve. Combine the compote and puree, and discard the pulp.
Ягоды насыпьте в кастрюлю, залейте холодной водой и поставьте на огонь. Добавьте сахар. Доведите до кипения, варите 10 минут. Снимите с огня, процедите, ягоды перетрите через сито. Соедините компот и пюре, а жмых выбросьте.
Add sugar and gelatin to the mixture. Stir everything well. Cool. Pour a thin layer into the molds. Place in the refrigerator until set.
Добавьте в массу сахар и желатин. Все хорошо размешайте. Остудите. Налейте тонким слоем в формочки. Поставьте в холодильник до застывания.
Boil the milk. Add vanilla and sugar. Stirring constantly, add gelatin without bringing to a boil. Cool.
Вскипятите молоко. Добавьте ванилин и сахар. Постоянно помешивая, всыпайте желатин, не доводя до кипения. Остудите.
After the berry mass has hardened, pour a second layer on top. Place in the refrigerator until completely stabilized.
После застывания ягодной массы налейте сверху второй слой. Поставьте в холодильник до полной стабилизации.
The soufflé can be served in an original way by placing it on Belgian waffles. Garnish with mint and cranberries.
Суфле можно подать оригинально, выложив на бельгийские вафли. Украсьте мятой и клюквой.