Wash the berries and dry. Prepare a mixer for whipping and a mold lined with cling film.
Помойте ягоды и обсушите. Подготовьте миксер для взбивания и форму, застеленную пищевой пленкой.
Place the berries in an iron bowl or pan and puree with a blender to make a smooth puree. Prepare gelatin according to instructions and add to puree, stir. Add sugar and lemon juice, mix thoroughly.
Положите ягоды в железную миску или кастрюлю и измельчите блендером, чтобы у получилось однородное пюре. Приготовьте желатин по инструкции и добавьте в пюре, перемешайте. Добавьте сахар и лимонный сок, тщательно перемешайте.
Place the bowl with the mixture on the fire and stir constantly until the gelatin and sugar dissolve. The most important thing is not to bring it to a boil.
Поставьте миску с массой на огонь и постоянно помешивайте, чтобы желатин и сахар растворились. Самое главное — не доводите до кипения.
Beat at maximum speed for 5 minutes. The mass will lighten and its volume will increase, it will begin to thicken. Pour the mixture into the mold and smooth it out, put it in the refrigerator for several hours until it hardens. Cut into cubes before serving.
Взбейте на максимальной скорости 5 минут. Масса посветлеет и ее объем увеличится, она начнет густеть. Выложите массу в форму и разровняйте, уберите в холодильник на несколько часов, пока не застынет. Перед подачей нарежьте кубиками.
Dip the candies in coconut, powdered sugar or cocoa.
Обваляйте конфеты в кокосовой стружке, сахарной пудре или какао.