Wash the melon and rinse the greens. Peel the melon and remove the seeds from the core. Finely crumble the feta cheese into a bowl.
Помойте дыню и ополосните зелень. Очистите дыню от кожуры и вычистите семена из сердцевины. В миску мелко раскрошите сыр фета.
Cut the peeled melon into cubes.
Очищенную дыню нарежьте кубиками.
Fry the bacon in a frying pan without oil, transfer to a napkin and cover with a second one to get rid of the fat. Cut into cubes.
Обжарьте бекон на сковороде без масла, переложите на салфетку и накройте второй, чтобы избавиться от жира. Нарежьте кубиками.
To make the dressing, combine vinegar, honey, chopped mint, oil, salt and pepper to taste in a blender bowl.
Для заправки в чаше блендера смешайте уксус, мед, рубленную мяту, масло, соль и перец по вкусу.
Tear the lettuce leaves with your hands, add to the melon and mix with the dressing.
Нарвите руками листья салата, добавьте к дыне и перемешивайте с заправкой.
Place the salad on a plate, add chopped pistachios, fried bacon, and sprinkle crumbled feta on top.
Выкладывайте салат на блюдо, добавьте порубленные фисташки, жареный бекон, раскрошенную фету посыпьте сверху.
You don’t have to mix the ingredients, but lay them out beautifully in layers in a glass bowl. You can serve the prepared dressing in a gravy boat so that everyone can add it to their taste.
Ингредиенты можно не смешивать, а красиво выложить слоями в стеклянную миску. В соуснике можно подать приготовленную заправку, чтобы каждый добавил ее себе по вкусу.