Remove the dairy ingredients from the refrigerator in advance so that they are at room temperature. Peel and rinse the potatoes. Clean and wash the mushrooms. Peel the onion.
Молочные ингредиенты заранее выньте с холодильника, чтобы они были комнатной температуры. Картошку очистите и промойте. Грибы почистите и помойте. Лук очистите.
In a deep container, mix yogurt, milk, sour cream and flour. Mix well and add coarsely grated potatoes and cheese. Salt and pepper to taste.
В глубокой емкости смешайте йогурт, молоко, сметану и муку. Хорошо перемешайте и добавьте натертый на крупной терке картофель и сыр. Посолите, поперчите по вкусу.
Fry the onion in butter and after 5 minutes add the mushrooms cut into small pieces and chopped garlic. Fry for another 10-15 minutes.
Лук обжарьте на сливочном масле и через 5 минут добавьте нарезанные небольшими кусочками грибы и измельченный чеснок. Обжарьте еще 10-15 минут.
Add mushrooms to the container with potatoes. Stir and add salt if necessary. Distribute the casserole evenly into a greased pan. Sprinkle with remaining cheese, breadcrumbs and ground nutmeg. Bake for 50-60 minutes.
Грибы добавьте в емкость с картофелем. Перемешайте и по необходимости посолите. Запеканку равномерно распределите по, смазанной сливочным маслом, форме. Посыпьте оставшимся сыром, панировочными сухарями и молотым мускатным орехом. Выпекайте в течение 50-60 минут.
When serving, you can complement the casserole with sliced vegetables or vegetable salad. However, you can serve it as a breakfast dish on its own or as a light snack.
Запеканку при подаче можете дополнить овощной нарезкой или овощным салатом. Однако можно ее подать как самостоятельно блюдо на завтрак или в качестве легкого перекуса.