Peel the vegetables and grate the tomatoes on a coarse grater. Prepare in advance those parts of the duck that you will use for the soup, rinse them. Cut onions, carrots and potatoes into cubes.
Очистите овощи, помидоры натрите на крупной терке. Заранее подготовьте те части утки, которые будете использовать для супа, промойте их. Лук, морковь и картофель нарежьте кубиками.
Place the duck meat in a saucepan, cover with water and add salt. Cook for about an hour, skimming off the foam.
Мясо утки поместите в кастрюлю, залейте водой и добавьте соль. Варите около часа, снимая пену.
After an hour and a half of cooking, remove the meat from the bones and return it back to the broth, adding onions and carrots. After another 15 minutes, add potatoes and spices. Cook over low heat for another 15 minutes. Pour in sour cream and tomatoes, stir and cook over low heat for 5 minutes.
Через час-полтора варки мясо снимите с костей и верните обратно в бульон, добавив лук и морковь. Еще через минут 15 добавьте картофель и специи. Варите на слабом огне еще в течение 15 минут. Влейте сметану и помидоры, перемешайте и варите на слабом огне 5 минут.
For the soup, you can prepare noodles to your taste and serve the soup with a slice of fresh bread or crispbread. You can decorate the soup with dried herbs or fresh herbs.
Для супа можно подготовить вермишель на ваш вкус и подать суп с ломтиком свежего хлеба или с хлебцами. Украсить суп можно сушеными травами, либо свежей зеленью.