Rinse the meat in advance and check for hairs. Also peel the vegetables and make homemade noodles.
Заранее промойте мясо, проверьте на наличие волосков. Также очистите овощи и приготовьте домашнюю лапшу.
Pour water over the meat, put on fire and bring to a boil. Drain the first broth. Then pour hot water over the meat, add 1 onion, bay leaf and allspice. Bring to a boil, cover and simmer over low heat until the meat comes off the bone.
Мясо залейте водой, поставьте на огонь и доведите до кипения. Первый бульон слейте. Затем залейте мясо горячей водой, добавьте 1 луковицу, лавровый лист и душистый перец. Доведите до кипения, накройте крышкой и варите на медленном огне до готовности, пока мясо не отойдет от кости.
Remove the meat from the broth and strain the broth itself. Cut the potatoes and carrots into cubes, also finely chop the onion, add the vegetables to the broth.
Из бульона выньте мясо, а сам бульон процедите. Картофель и морковь нарежьте кубиками, также мелко нарежьте лук, добавьте овощи в бульон.
At this time, cook the noodles separately in a saucepan for 2 minutes, strain and add to the broth. Season the broth with bran kvass, bring to a boil, add salt and pepper to taste and remove from heat. Add the lovage, cover and let the soup simmer for 5-10 minutes.
В это время отдельно в кастрюльке варите лапшу 2 минуты, процедите и добавьте в бульон. Заправьте бульон отрубным квасом, доведите до кипения, посолите, поперчите по вкусу и снимите с огня. Добавьте любисток, накройте крышкой и дайте супу настояться 5-10 минут.
Zama can be served by placing a small sprig of lovage or any other greens of your choice on a plate. A nice addition to the soup would be fresh bread or homemade crackers.
Заму можно подать, положив в тарелку небольшую веточку любистка или любую другую зелень на ваш вкус. Приятным дополнением к супу будет свежий хлеб или домашние сухари.