Boil the beets for up to 1.5 hours, depending on the size. Check its readiness with a fork; it should go in easily. Cool the boiled beets and peel them. Peel and crush the garlic.
Свеклу отварите до 1,5 часов, в зависимости от размера. Проверяйте ее готовность вилкой, она должна легко входить. Вареную свеклу остудите и снимите с нее кожуру. Чеснок очистите и раздавите.
Grate the beets on a coarse grater, add a little salt and leave for 10 minutes. Drain off the juice.
Свеклу натрите на крупной терке, посолите немного и оставьте на 10 минут. Выделенный сок слейте.
Mix sour cream, mayonnaise and garlic together and season the salad. Before serving, sprinkle the salad with sesame seeds.
Сметану, майонез и чеснок смешайте вместе и заправьте салат. Перед подачей посыпьте салат семенами кунжута.
To surprise the seemingly well-known and boring beetroot salad, make its presentation original. For example, place it on a plate using a special round mold. When you remove it, the salad will acquire clear round borders.
Чтобы удивить казалось бы всем известным и наскучившим свекольным салатом, сделайте его подачу оригинальной. Например, выложите его на тарелку с помощью специальной круглой формы. Когда ее уберете, салат приобретет четкие круглые границы.