Rinse the rice under cold water 2-3 times until it runs clear. This is done in order to get rid of excess starch in the cereal as much as possible. Grate the chocolate on a fine grater to make chocolate chips. Immediately prepare deep plates in which you will serve the dish.
Промойте рис водой под холодной водой 2-3 раза, пока она не станет прозрачной. Это делается для того, чтобы по максимуму избавиться от лишнего крахмала в крупе. Натрите шоколад на мелкой терке, чтобы получилась шоколадная крошка. Сразу подготовьте глубокие тарелки, в которых будете подавать блюдо.
Cover the rice with running water and place the pan over medium heat. Cook rice in salted water for 10 minutes. Pour milk into the pan, add sugar to taste and bring everything to readiness.
Рис залейте проточной водой и поставьте кастрюлю на средний огонь. Варите рис в подсоленной воде 10 минут. Залейте в кастрюлю молоко, добавьте сахар по вкусу и доведите все до готовности.
Place sweet porridge on a plate and place butter in the center. Sprinkle grated chocolate over the entire dish. Arrange the dried cherries in a circle and serve.
Выложите в тарелку сладкую кашу и выложите в центр сливочное масло. Натертым шоколадом посыпьте все блюдо. По кругу разложите сушеную вишню и подавайте на стол.
To serve the porridge more appetizingly, sprinkle with coconut flakes or chopped nuts. If desired, add homemade not very sweet jam or preserves. You can also let the porridge cool. Due to the starch in the rice, the porridge will thicken, and you will get a version of American rice pudding.
Чтобы аппетитнее подать кашу, посыпьте кокосовой стружкой или измельченными орехами. По желанию добавьте домашний не очень сладкий джем или варенье. Также можно каше дать остыть. За счет крахмала в рисе, каша загустеет, и получится вариант американского рисового пуддинга.