Melt the chocolate in a water bath.
Шоколад растопите на водяной бане.
Bring the milk to a boil. Add the semolina, stirring constantly either with a whisk or a spoon. Add sugar and continue cooking for another 10 minutes. Add a piece of butter.
Молоко доведите до кипения. Всыпьте манную крупу, постоянно помешивая либо с помощью венчика, либо с помощью ложки. Добавьте сахар и продолжайте варить еще 10 минут. Добавьте кусочек сливочного масла.
Divide the finished porridge into 2 parts. Add cocoa and melted chocolate to one. Mix well.
Разделите готовую кашу на 2 части. В одну добавьте какао и топленый шоколад. Хорошо перемешайте.
Place the porridge on a plate one spoon at a time: white, then chocolate, then white again, and so on. Use a toothpick to draw a web. From the center to the edges, and from the edges to the center.
Выложите кашу в тарелку по одной ложкой по очереди: белую, потом шоколадную и снова белую и так далее. С помощью зубочистки нарисуйте паутину. От центра к краям, и от краев к центру.
You can serve semolina porridge with chocolate cubes or garnish with fresh fruit. You can also use dates, raisins, dried apricots and other dried fruits as an additive for porridge.
Манную кашу можете подать с кубиками шоколада или же украсив свежими фруктами. Так же в качестве добавки для каши можно использовать финики, изюм, курагу и иные сухофрукты.