Soak the soybeans overnight in cold water, changing the water several times. Wash the veal thoroughly and dry on a paper towel. Wash and peel the vegetables. Wash the dill, dry it on a napkin, and chop it with a knife.
Сою замочите на ночь в холодной воде, несколько раз смените воду. Телятину тщательно помойте, обсушите на бумажном полотенце. Помойте и почистите овощи. Укроп помойте, высушите на салфетке, измельчите ножом.
Place the veal in a saucepan and add 2 liters of cold water. Place on the fire and bring to a boil. Drain the first broth, add cold water again and bring to a boil. Add the prepared soybeans and bring to a boil. Use a slotted spoon to skim off any foam that has formed. Reduce heat, cover and simmer for two hours until the meat and soy are completely cooked.
В кастрюлю поместите телятину, залейте 2 литрами холодной воды. Поместите на огонь, доведите до кипения. Слейте первый бульон, снова залейте холодной водой и доведите до кипения. Выложите подготовленную сою, доведите до кипения. Шумовкой снимите образовавшуюся пену. Убавьте огонь, накройте крышкой и варите в течение двух часов, до полной готовности мяса и сои.
Cut the prepared potatoes into medium-sized cubes, carrots into thin medium-sized strips. Place the chopped vegetables in the soup, add the whole onion to the pan. Bring to a boil, add salt and pepper. Cover and simmer for 20 minutes until the vegetables are tender. A minute before the end of cooking, add finely chopped dill.
Подготовленный картофель порежьте брусочками среднего размера, морковь – тонкой соломкой среднего размера. Выложите овощную нарезку в суп, добавьте целую луковицу в кастрюлю. Доведите до кипения, посолите и поперчите. Накройте крышкой и варите в течение 20 минут, до готовности овощей. За минуту до конца варки добавьте мелко порезанный укроп.
Serve soy soup with veal as a hot first course. When serving in portions, garnish it with fresh dill, a pod of hot pepper, and serve the soup with white bread croutons.
Подавайте соевый суп с телятиной как горячее первое блюдо. При порционной подаче украсьте его свежей зеленью укропа, стручком горького перца, подайте к супу сухарики из белого хлеба.