Wash the chicken breast under running water and cut the meat off the bone; for the broth we only need the fillet. Peel onions, carrots, potatoes and beets and rinse. Rinse and dry a bunch of parsley on a paper towel.
Помойте куриную грудку под проточной водой и срежьте мясо с кости, для бульона нам понадобиться только филе. Почистите лук, морковь, картофель и свеклу от кожуры и прополосните. Промойте и обсушите на бумажном полотенце пучок петрушки.
Divide the chicken into large pieces and cover with cold water. When it boils, add chopped potatoes and salt. Finely chop the cabbage on a special grater or just with a sharp knife and add to the broth.
Разделите курицу на крупные куски и залейте холодной водой. Когда она закипит, добавьте нарезанный картофель и посолите. Мелко нарежьте на специальной терке или просто острым ножом капусту и добавьте в бульон.
Prepare the dressing. To do this, grate the beets and carrots on a coarse grater, crush the garlic, finely chop the onion and fry the vegetables in sunflower oil for about 5 minutes, add tomato paste at the end. Once the potatoes are cooked, add the dressing to the pan and stir to combine. Leave on fire for another 3-5 minutes.
Приготовьте заправку. Для этого натрите на крупной терке свеклу и морковь, раздавите чеснок, порежьте мелко лук и обжарьте овощи на подсолнечном масле около 5 минут, в конце добавьте томатную пасту. Когда картофель сварится, добавьте заправку в кастрюлю и перемешайте. Оставьте на огне еще 3-5 минут.
Serve the borscht in a deep contrasting plate, garnished with a spoonful of sour cream and finely chopped fresh herbs. This way the dish will look even brighter, and the smell will be even more aromatic.
Подавайте борщ в глубокой контрастной тарелке, украсив ложкой сметаны и мелко нарезанной свежей зеленью. Так блюдо будет смотреться еще ярче, а запах будет еще ароматнее.