Pre-rinse the rice, soak for half an hour, drain the water. This will allow it to remain crumbly while cooking. This way you will get rid of starch, which is responsible for stickiness. Peel the vegetables. Wash with cold running water. Rinse the pork with cold water.
Предварительно промойте рис, замочите на полчаса, слейте воду. Это позволит ему остаться рассыпчатым при варке. Так вы избавитесь от крахмала, который отвечает за клейкость. Овощи почистите. Помойте холодной проточной водой. Свинину помойте холодной водой.
Pass the prepared pork through a meat grinder. Cut the prepared onion into small cubes, grate the carrots on a coarse grater. Place the frying pan on the fire, heat it up and pour in sunflower oil. Place onions and carrots in a frying pan and fry until golden brown.
Подготовленную свинину пропустите через мясорубку. Подготовленный лук порежьте мелкими кубиками, морковь потрите на крупной терке. Сковороду поместите на огонь, разогрейте и налейте подсолнечное масло. Выложите в сковороду лук и морковь, обжарьте до золотистого цвета.
In a bowl, mix minced meat, tomato paste, chopped parsley and roasted vegetables, add salt and pepper. Rinse the rice well until the water runs clear. Place it in a bowl. Mix the filling ingredients well.
В миске смешайте мясной фарш, томатную пасту, рубленую петрушку и овощную зажарку, посолите и поперчите. Хорошо промойте рис до тех пор, пока вода не станет прозрачной. Выложите его в миску. Хорошо перемешайте ингредиенты начинки.
Rinse the leaves well with cold water and cut off the petioles. Pour boiling water over them until they become soft and elastic. Place some of the leaves on the bottom of the cauldron. Place a teaspoon of filling in the middle of each sheet and wrap the dolma in the form of an envelope.
Листья хорошо промойте холодной водой, отрежьте черешки. Обдайте кипящей водой, чтобы они стали мягкими и эластичными. Часть листьев уложите на дно казанка. На середину каждого листа выложите по чайной ложке начинки, заверните долму в виде конверта.
Place in a cauldron, fill with salted water, cover with grape leaves on top. Place the cauldron on the fire and bring to a boil. Reduce gas and cook on the lowest heat for half an hour.
Уложите в казанок, залейте подсоленной водой, сверху накройте виноградными листьями. Поставьте казанок на огонь и доведите до кипения. Убавьте газ и варите на самом маленьком огне в течение получаса.
Serve dolma hot as a main dish. When serving in portions, place on a plate and garnish with sour cream.
Подавайте долму горячей в качестве основного блюда. При порционной подаче выложите в тарелку, украсьте сметаной.