Wash the fish thoroughly with cold running water and dry with a paper towel. Remove the tail and fins. Peel and wash the garlic and onions. Pre-soak the rice for one hour, during which time change the water several times.
Рыбу тщательно помойте холодной проточной водой, обсушите бумажным полотенцем. Удалите хвост и плавники. Чеснок и лук почистите и помойте. Рис предварительно замочите на один час, за это время несколько раз смените воду.
Cut the prepared fish by cutting the carcass crosswise into equal parts. Their size is no more than 7 cm. Pour the flour into a bowl and roll the fish pieces in it. Place the frying pan on the fire. Heat well and pour in sunflower oil. Place pollock pieces into heated oil. Fry them until golden brown on both sides. Place on a plate and let cool, then separate the meat from the bones. Place onion cut into thin half rings in a frying pan and fry it until golden brown.
Подготовленную рыбу разделайте, разрезав тушку поперек на равные части. Их размер – не более 7 см. Муку насыпьте в пиалу, обваляйте в ней кусочки рыбы. Сковороду поместите на огонь. Хорошо разогрейте и налейте подсолнечное масло. В разогретое масло выложите кусочки минтая. Обжаривайте их до золотистой корочки с двух сторон. Выложите в тарелку и дайте остыть, после этого отделите мясо от костей. В сковороду поместите порезанный тонкими полукольцами лук и обжарьте его до золотистого цвета.
Rinse the prepared rice under running water until the water runs clear. Place it in a saucepan, fill it with cold water in a ratio of 1:2. Place on the fire and bring to a boil. After this, place the fried onions and pieces of fish on the surface. Cover with a lid, reduce gas and cook for 20 minutes.
Промойте подготовленный рис проточной водой, пока вода не станет прозрачной. Поместите его в кастрюлю, залейте холодной водой в соотношении 1:2. Поставьте на огонь и доведите до кипения. После этого выложите на поверхность поджаренный лук и кусочки рыбы. Накройте крышкой, уменьшите газ и варите в течение 20 минут.
Prepare the sauce by passing the garlic through a press, combining it with soy sauce and mixing thoroughly. Let it sit for a few minutes. Pour the prepared sauce over the cooked rice and bring it to a boil.
Приготовьте соус, для этого пропустите чеснок через пресс, соедините его с соевым соусом и тщательно перемешайте. Дайте настояться несколько минут. Полейте готовым соусом готовый рис и доведите его до кипения.
Serve pollock with rice as a hot dish on its own. When serving portionwise, place on a flat plate, garnish with thin slices of seasonal vegetables: cucumbers, bell peppers, tomatoes.
Подавайте минтай с рисом в качестве самостоятельного горячего блюда. При порционной подаче выложите в плоскую тарелку, украсьте тонкими ломтиками сезонных овощей: огурцов, болгарского перца, помидоров.