Pre-soak the rice for one hour, during which time change the water several times. Peel the onion and wash with cold running water.
Предварительно замочите рис на один час, за это время несколько раз смените воду. Лук почистите, помойте холодной проточной водой.
Dry the shelled walnuts in a dry frying pan for a few minutes. Boil the eggs hard-boiled, cover with cold water and cool. Peel off the shell. Pour a glass of water over the prepared rice, add a pinch of salt and put on fire. Bring water to a boil, cover and simmer for 15 minutes; The rice should absorb the water and become dry and crumbly.
Очищенные грецкие орехи подсушите на сухой сковороде несколько минут. Яйца отварите вкрутую, залейте холодной водой и остудите. Почистите от скорлупы. Подготовленный рис залейте стаканом воды, добавьте щепотку соли и поставьте на огонь. Доведите воду до кипения, накройте крышкой и варите 15 минут; рис должен впитать воду, стать сухим и рассыпчатым.
Cut the hard-boiled eggs into cubes, cut the prepared onion into small cubes. Chop the nuts with a knife. Mash the tuna with a fork. Drain marinade from canned corn. Combine all the salad ingredients, taste and adjust to taste if necessary.
Сваренные вкрутую яйца порежьте кубиками, подготовленный лук порежьте мелкими кубиками. Орехи измельчите ножом. Тунца разомните вилкой. С консервированной кукурузы слейте маринад. Соедините все ингредиенты для салата, попробуйте и при необходимости доведите до вкуса.
To make the dressing, combine sour cream, mustard and black pepper in a small bowl. Add half a teaspoon of lemon juice. Mix well and let sit for a few minutes. Add dressing to salad. Cool in the refrigerator for 15 minutes.
Для заправки соедините в небольшой миске сметану, горчицу и черный перец. Добавьте половину чайной ложки лимонного сока. Хорошо перемешайте и дайте настояться несколько минут. Добавьте заправку в салат. Охладить в холодильнике в течение 15 мин.
Serve the rice and tuna chilled as an appetizer or on its own. When serving portioned, place it on a plate, garnish with a sprig of basil and a slice of lemon.
Подавайте рис с тунцом к столу в охлажденном виде в качестве закуски или самостоятельного блюда. При порционной подаче выложите его в тарелку, украсьте веточкой базилика и долькой лимона.