Wash the peppers and chicken breast, dry the meat on a paper towel. Peel the carrots and onions and rinse them under running water.
Помойте перцы и куриную грудку, обсушите мясо на бумажном полотенце. Почистите морковь и лук и ополосните их проточной водой.
Heat a wide frying pan with high sides and pour sunflower oil into it. Finely chop the onion and grate the carrots on a coarse grater. Fry the onion, bring it to transparency and add carrots to it, simmer for a few more minutes. Chop the bell pepper and pour it into the pan, stir and fry for literally 2-3 minutes.
Раскалите на огне широкую сковороду с высокими бортами и вылейте туда подсолнечное масло. Нарежьте мелко лук, а морковь натрите на крупной терке. Обжарьте лук, доведите его до прозрачности и добавьте к нему морковь, тушите еще несколько минут. Измельчите сладкий перец и высыпьте на сковороду, перемешайте и жарьте буквально 2-3 минуты.
Place the stewed vegetables on a plate. Cut the chicken breast into large pieces and fry in the same pan, add vegetable oil if necessary. Then pour out the sour cream, pour in about 500 ml of water and simmer the meat under a closed lid over low heat.
Тушеные овощи выложите на тарелку. Куриную грудку нарежьте на крупные кусочки и обжарьте на этой же сковороде, при необходимости добавьте растительное масло. Затем вылейте сметану, влейте примерно 500 мл воды и под закрытой крышкой на медленном огне протушите мясо.
When the meat is cooked, return the vegetables to the pan, stir and add the couscous. The cereal should be covered with liquid; add water if necessary. There is no need to stir, just smooth the layer. Over low heat, with the lid closed, bring the porridge to a boil and cook for about 5 minutes. Then turn off the heat, cover the pan with a towel and let it brew for about 30 minutes.
Когда мясо приготовиться, верните в сковородку овощи, размешайте и всыпьте кускус. Крупа должна покрыться жидкостью, если необходимо, подлейте воды. Размешивать не нужно, только разровняйте слой. На небольшом огне, под закрытой крышкой доведите кашу до кипения и варите примерно 5 минут. Затем огонь выключите, сковороду накройте полотенцем и даете настояться около 30 минут.
Be sure to serve the dish warm, place the portion on a flat plate and garnish with fresh herbs, such as parsley.
Обязательно подавайте блюдо теплым, выложите порцию на плоскую тарелку и украсьте листиками свежей зелени, например петрушкой.