Using a sharp knife, cut off the crusts from all sides of the bread.
С хлеба острым ножом срежьте корочки со всех сторон.
Cut the bread with the crusts cut off into medium-thick slices. If the crumb is dense, the thickness should be up to 2 cm. If it is loose, then make the slices thicker, but not more than 3 cm. Place each slice in turn for a few seconds in milk mixed with salt and nutmeg.
Хлеб со срезанными корочками порежьте ломтиками средней толщины. Если мякиш плотный, толщина должна быть до 2 см. Если он рыхлый, то ломтики делайте толще, но не больше 3 см. Каждый ломтик поочередно поместите на несколько секунд в молоко, смешанное с солью и мускатным орехом.
Place the prepared bread slices side by side on a plate. Cut the mozzarella into slices approximately the same size as the bread. The thickness of the slices is 1 cm. Place them on top of the bread.
Выложите подготовленные ломтики хлеба вплотную на блюдо. Моцареллу порежьте ломтиками примерно такого же размера, как и хлеб. Толщина ломтиков – 1 см. Уложите их поверх хлеба.
Mix eggs with milk and vegetable oil. Pour over slices of bread and cheese. Place in an oven preheated to 180°C and bake at this temperature for 30 minutes. During this time, the surface should brown.
Смешайте яйца с молоком и растительным маслом. Залейте поверх ломтиков хлеба и сыра. Поместите в разогретую до 180°с духовку и запекайте при этой температуре в течение 30 мин. За это время поверхность должна подрумяниться.
Serve your cheese and egg casserole hot as a hot appetizer. When serving as a portion, serve it on a dessert plate and garnish with sliced vegetables, fresh herbs and ketchup.
Подавайте свою запеканку с сыром и яйцами в горячем виде в качестве горячей закуски. При порционной подаче подайте ее, выложив в десертную тарелку и украсив ломтиками овощей, свежей зеленью и кетчупом.