First, prepare all the vegetables. Wash the pumpkin and carrots and peel them. Cut into large pieces. Peel the sweet pepper from seeds and core and cut into 4 parts. Also preheat the oven to 180°C. Line a baking pan with parchment or foil. Wash the tomatoes and dry with a napkin.
Для начала приготовьте все овощи. Тыкву и морковь промойте и отчистите от кожуры. Нарежьте на крупные кусочки. Сладкий перец отчистите от семян и сердцевины и нарежьте на 4 части. Также заранее разогрейте духовку до 180 °С. Форму для выпекания застелите пергаментом или фольгой. Помойте помидоры и просушите салфеткой.
Grease the pan with olive oil and add the vegetables, onion, garlic and pumpkin, distributing them evenly throughout the pan. Place in the preheated oven to cook. At this time, grate the tomatoes on a coarse grater. Remove the cooked vegetables from the oven and place in a blender.
Смажьте форму оливковым маслом и выложите овощи, лук, чеснок и тыкву, равномерно распределив их по всему противню. Отправьте в разогретую духовку готовиться. В это время натрите помидоры на крупной терке. Готовые овощи вытащите из духовки и поместите в блендер.
Grind the baked vegetables using an immersion blender and bring to a smooth consistency. Next, pour the vegetable broth into the vegetables and whisk everything again. Add salt and pepper to taste and add soy sauce. Place the puree soup over medium heat. Once the soup comes to a boil, add the tomatoes. Simmer everything over low heat for 5 minutes.
Запеченные овощи измельчите с помощью погружного блендера и доведите до однородной консистенции. Далее к овощам влейте овощной бульон и еще раз все взбейте. Добавьте соль, перец по вкусу и добавьте соевый соус. Поставьте суп-пюре на средний огонь. Как только суп закипит, добавьте помидоры. Потомите все на медленном огне 5 минут.
To effectively serve this dish, pour equal portions into bowls and sprinkle with finely chopped aromatic herbs: dill, arugula or parsley. This will add even more flavor to the soup. Add a little sour cream in the middle. You can also bake slices of fresh rye bread and serve with homemade butter or garlic sauce.
Чтобы эффектно подать это блюдо, вылейте одинаковые порции в пиалы и посыпьте мелко нарезанной душистой зеленью: укропом, руколой или петрушкой. Это придаст еще больший аромат супу. По середине добавьте немного сметаны. Также можно запечь кусочки свежего ржаного хлеба и подать с домашним сливочным маслом или чесночным соусом.