Peel the garlic and chop finely. Wash the cherry tomatoes and cut them in half. Wash the parsley and finely chop it. Squeeze the juice from half a lemon.
Чеснок очистите и мелко нарежьте. Помидоры черри помойте, разрежьте пополам. Петрушку промойте и мелко нашинкуйте. Из половинки лимона выдавите сок.
Boil the rice until done. Fry the chopped garlic in heated olive oil for 2 minutes. Then add the halved cherry tomatoes and fry for another 3 minutes.
Рис отварите до готовности. Измельченный чеснок обжарьте на разогретом оливковом масле 2 минуты. Затем добавьте нарезанные пополам помидоры черри, жарьте еще 3 минуты.
Add peeled boiled shrimp, chopped parsley, lemon juice, and salt to taste to the tomatoes. Stir and fry for 3-4 minutes.
К помидорам добавите очищенные вареные креветки, измельченную петрушку, сок лимона, соль по вкусу. Перемешайте и жарьте 3-4 минуты.
Serve boiled rice with shrimp and tomatoes hot, garnished with fresh dill or parsley. This dish goes well with dry white wine.
Подавайте отварной рис с креветками и помидорами горячим, украсив свежим укропом или петрушкой. Такое блюдо хорошо сочетается с белым сухим вином.