Remove the butter from the refrigerator in advance so that it is soft. Leave the strawberries at room temperature until they begin to thaw. Grease a baking dish with butter.
Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы оно было мягким. Клубнику оставьте при комнатной температуре, чтоб она начала оттаивать. Форму для запекания смажьте сливочным малом.
Beat cottage cheese and eggs in a blender, add soft butter, sugar and semolina. Beat well again in a blender.
Творог и яйца взбейте в блендере, добавьте мягкое сливочное масло, сахар и манку. Еще раз хорошо взбейте в блендере.
Pour half of the resulting mixture into a greased form. Then place a layer of strawberries and pour the remaining curd mixture on top.
В смазанную маслом форму вылейте половину получившейся массы. Затем выложите слой клубники и залейте сверху оставшейся творожной массой.
Bake in an oven preheated to 180°C for 30 minutes. Sprinkle with powdered sugar before serving.
Запекайте в разогретой до 180°C духовке 30 минут. Перед подачей присыпьте сахарной пудрой.
Serve the most delicate cottage cheese casserole, garnishing it with strawberries and whipped cream. For drinks, you can offer hot milk, cocoa or tea with lemon.
Подавайте нежнейшую творожную запеканку, украсив ее ягодами клубники и взбитыми сливками. Из напитков к ней можно предложить горячее молоко, какао или чай с лимоном.