Rinse the liver under running water, pour boiling water for 10 minutes. This way all the bitterness and unpleasant odor will come out of it. Cut the liver into large cubes. Peel and wash the vegetables. Cut the onion into half rings and the carrots into strips. Rinse the rice until the water is clear. Fill with water, add a little salt and put on fire. When it boils, cover and simmer for 20 minutes until all the water has evaporated.
Промойте печень под проточной водой, залейте кипятком на 10 минут. Таким образом из нее выйдет вся горечь и неприятный запах. Нарежьте печень крупными кубиками. Овощи очистите, помойте. Лук нарежьте полукольцами, морковь соломкой. Рис промойте до прозрачности воды. Залейте водой, немного посолите и поставьте на огонь. Когда закипит, накройте крышкой и варите на медленном огне 20 минут, пока вся вода не выкипит.
Melt the butter in a hot frying pan, add olive oil and fry the onion until translucent, about 5 minutes. Add carrots, stir and fry for another 5 minutes, stirring constantly.
На раскаленной сковороде растопите сливочное масло, добавьте оливковое и обжарьте лук до прозрачности около 5 минут. Добавьте морковь, перемешайте и жарьте еще 5 минут, постоянно помешивая.
Add the liver to the pan, add salt and pepper and mix well. Fry over high heat for the first 5 minutes, stirring constantly. This way the liver will get a crust and not fall apart. After this, simmer covered for another 15 minutes. Add finely chopped herbs, stir and turn off the heat.
Добавьте печень в сковороду, посолите и поперчите и хорошо перемешайте. Первые 5 минут жарьте на сильном огне, постоянно помешивая. Так печень обретет корочку и не развалится. После этого тушите под крышкой еще 15 минут. Добавьте мелко нарубленную зелень, перемешайте и выключите огонь.
Place the finished rice in a special round form on a plate. Carefully remove the mold. The rice will look beautiful and have smooth edges. Spoon the liver on top. Garnish the dish with fresh frisée lettuce leaves.
Выложите готовый рис в специальную круглую форму на тарелку. Аккуратно снимите форму. Рис приобретет красивый вид и ровные края. Сверху выложите ложкой печень. Украсьте блюдо свежими листьями салата фризе.