Without peeling the potatoes, rinse them very thoroughly. Grease a baking dish with vegetable oil. Cut the sausage into strips or cubes. Grate the cheese on a coarse grater. Wash the green onions, dry and finely chop.
Картофель, не очищая, очень тщательно промойте. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Колбасу порежьте соломкой или кубиками. Сыр натрите на крупной терке. Зеленый лук помойте, обсушите и мелко нарежьте.
Coat the potatoes with olive oil on all sides, add salt to taste, place in a baking dish and place in an oven preheated to 200°C for 50 minutes.
Картофель обмажьте со всех сторон оливковым маслом, посолите по вкусу, поместите в форму для запекания и поставьте в разогретую до 200°C духовку на 50 минут.
Cool the baked potatoes slightly and cut them in half, scooping out some of the pulp with a spoon to form a boat shape.
Печеный картофель немного остудите и разрежьте пополам, уберите ложкой часть мякоти, чтобы получилась форма лодочки.
Place 1 teaspoon of tomato sauce into the potato boats and spread it, then sprinkle the boats with cheese and place the sliced sausage on top of the cheese.
В картофельные лодочки положите по 1 чайной ложке томатного соуса и размажьте его, затем присыпьте лодочки сыром, поверх сыра выложите нарезанную колбасу.
Place in an oven preheated to 200°C for 10 minutes. Sprinkle hot boats with green onions.
Отправьте в разогретую до 200°C духовку на 10 минут. Горячие лодочки присыпьте зеленым луком.
Serve potato boats “a la pizza” hot, garnished with fresh parsley or dill. You can serve this dish with a salad of fresh vegetables, and also offer mayonnaise, ketchup or adjika.
Подавайте картофельные лодочки «а-ля пицца» горячими, украсив свежей петрушкой или укропом. Можно подать к такому блюду салат из свежих овощей, а также предложить майонез, кетчуп или аджику.