Remove the butter from the refrigerator in advance so that it is at room temperature. Sift the flour and mix with baking powder. Rinse the cherries and remove the pits. Grease a baking dish with butter.
Масло заранее выньте из холодильника, чтоб оно было комнатной температуры. Муку просейте и смешайте с разрыхлителем. Вишню промойте и удалите из нее косточки. Форму для запекания смажьте сливочным маслом.
For the dough, mix sour cream, sugar, butter until smooth. Add sifted flour with baking powder, knead into a thick dough. Place it in the refrigerator for 15 minutes.
Для теста смешайте до однородности сметану, сахар, масло. Добавьте просеянную муку с разрыхлителем, замесите плотное тесто. Уберите его в холодильник на 15 минут.
For sour cream filling, use a mixer to mix milk, sugar, egg, vanilla sugar and sour cream until smooth.
Для сметанной заливки смешайте при помощи миксера молоко, сахар, яйцо, ванильный сахар и сметану до однородности.
Distribute the dough in the baking dish to form a bottom and sides. Place berries on the dough, pour sour cream over them. Bake in an oven preheated to 200°C for 35 minutes.
Распределите тесто в форме для запекания так, чтобы получились дно и бортики. Выложите на тесто ягоды, залейте их сметанной заливкой. Выпекайте в разогретой до 200 °C духовке 35 минут.
Serve cherry pie with sour cream filling and top with powdered sugar, whipped cream or coconut.
Подавайте вишневый пирог со сметанной заливкой, украсив его сверху сахарной пудрой, взбитыми сливками или кокосовой стружкой.