Cut the duck, remove the skin and chop it finely; the meaty parts of the bird can be cooked separately, and use the frame for the pate.
Разделайте утку, снимите кожу и мелко нарежьте ее, мясистые части птицы можно сварить отдельно, а для паштета используйте каркас.
Fill the skinless duck frame with water, add allspice, bay leaf, whole onion and put on fire. Cook for a long time, at least an hour, the meat should become very soft and easily separate from the bone. To make the broth more rich, and we will need it, cook without a lid.
Каркас утки без кожи залейте водой, добавьте душистый перец, лавровый лист, целую луковицу и поставьте на огонь. Варите долго, не менее часа, мясо должно стать очень мягким и легко отделяться от кости. Чтобы бульон был более наваристым, а он нам понадобиться, варите без крышки.
Place the chopped duck skin in a frying pan, cover with a lid and render the fat over low heat. Periodically pour it into a separate container, straining through cheesecloth.
Нарезанную утиную кожу выложите на сковороду, накройте крышкой и на маленьком огне вытапливайте жир. Периодически сливайте его в отдельную емкость, процеживая через марлю.
Disassemble the boiled meat into fibers and, mashing with a fork until smooth, gradually add broth and cognac. After the mass has absorbed the maximum amount of broth, add ground pepper and salt. In order for the pate to be stored for a long time, distribute it into molds and pour duck fat on top.
Вареное мясо разберите на волокна и, разминая вилкой до однородной консистенции, постепенно добавляйте бульон и коньяк. После того как масса впитает в себя максимальное количество бульона добавьте молотый перец и соль. Для того чтобы паштет долго хранился, распределите его по формам и сверху залейте утиным жиром.
The duck pate can be served spread on pieces of black bread, and also garnished with sliced fresh vegetables; you can add herbs if desired.
Подавать утиный паштет можно намазав на кусочки черного хлеба, а также украсив нарезкой из свежих овощей, по желанию можно добавить зелень.