Cut the duck: remove the giblets, trim the neck and tail, remove the wing tips and internal fat. Wash the duck under running water and dry it on a paper towel.
Разделайте утку: извлеките потроха, обрежьте шею и гузку, удалите кончики крыльев и внутренний жир. Помойте утку под проточной водой и обсушите, выложив на бумажное полотенце.
Season the dried duck with salt and pepper. Dilute the honey glaze in a separate container; to do this, add 50 ml of hot water to the honey and wait until completely dissolved. Then brush the duck with the resulting syrup once, let it dry and repeat the procedure again.
Обсушенную утку натрите солью и перцем. Разведите в отдельной емкости медовую глазурь, для этого добавьте в мед 50 мл горячей воды и дождитесь полного растворения. Затем полученным сиропом смажьте утку один раз, дайте обсохнуть и повторите процедуру еще раз.
Preheat the oven to 180°C and place the bird in a roasting tray. In order for the duck to be more juicy and acquire a beautiful golden brown crust, brush it with the same honey syrup several times during the cooking process and bake for about two hours.
Разогрейте духовку до 180°C и поместите туда птицу в поддоне для запекания. Для того чтобы утка была более сочной и приобрела красивую румяную корочку, смазывайте ее в процессе приготовления несколько раз этим же медовым сиропом и запекайте около двух часов.
Serve the duck in portions, placing it on a leaf of lettuce and garnishing with drops of your favorite sauce, and you can also add fresh vegetables to the plate.
Подавайте утку порционно, выложив на лист салата и украсив капельками любимого соуса, а также можете добавить на тарелку свежих овощей.