Wash the onions, carrots, potatoes, tomatoes and greens. Remove the skins from the onions and peel the potatoes. Prepare the fish by gutting it, removing the gills and cutting off the fins.
Помойте лук, морковь, картофель, помидор и зелень. Снимите шелуху с лука, почистите от кожуры картофель. Подготовьте рыбу, выпотрошите, вытащите жабры и отрежьте плавники.
First, cook the broth until the vegetables are ready. Place a pan of water on the fire, add a bay leaf and a few allspice peas. Cut the potatoes and onions into large pieces, the pepper into strips, and the tomato into cubes. Throw all the chopped vegetables and the whole onion into boiling water.
Сначала сварите бульон до готовности овощей. Поставьте кастрюлю с водой на огонь, добавьте лавровый лист и несколько горошин душистого перца. Нарежьте картофель и лук крупными кусочками, перец соломкой, а помидор кубиком. Киньте в кипящую воду все нарезанные овощи и целую луковицу.
Cut the fish into pieces. Don’t throw away the head, cook the soup with it, so the broth will be richer. Add the coarsely chopped greens, straight from the stem. Cook the fish soup for about 10 minutes; the fish pieces should not fall apart. Pepper and salt to taste.
Нарежьте рыбу на куски. Не выбрасывайте голову, варите суп вместе с ней, так бульон будет более наваристым. Добавьте зелень, нарезанную крупно, прямо со стеблем. Варите уху примерно 10 минут, рыбные куски не должны разваливаться. Поперчите и посолите по вкусу.
Serve the dish in portions, in a deep plate, garnished with herbs. Hot red pepper will also add additional flavor; you can decorate the serving with it.
Подавайте блюдо порционно, в глубокой тарелке, украсив зеленью. А также дополнительный вкус придаст острый красный перец, можно украсить им подачу.