Wash the chicken wings and remove feathers. Rinse the vegetables under running water and peel. Wash the rice several times in cold water.
Куриные крылышки помойте и почистить от перьев. Овощи сполосните под проточной водой и почистите. Помойте рис несколько раз в холодной воде.
Place the chicken in a marinating container and sprinkle with basil, thyme, pepper and salt, pour in a tablespoon of sunflower oil and rub the wings with the mixture. Leave to marinate in a warm place. At this time, you can prepare the side dish. To do this, fry the onions and carrots in the remaining oil until the onions are transparent, add the washed rice and stir.
Выложите курицу в емкость для маринации и посыпьте базиликом, тимьяном, перцем и солью, влейте туда же столовую ложку подсолнечного масла и натрите смесью крылья. Оставьте мариноваться в теплом месте. В это время можно приготовить гарнир. Для этого обжарьте на оставшемся масле лук и морковь до прозрачности лука, добавьте туда промытый рис и перемешайте.
Place the rice in a baking dish, place the wings on top, add whole cloves of garlic and bay leaves in between the meat. Fill with water and cover with foil, bake in the oven for about an hour. You can bake the last 10 minutes without foil, so the wings will brown.
Выложите рис в форму для запекания, поверх уложите крылышки, целые зубчики чеснока и лавровый лист также добавьте в промежутки между мясом. Залейте водой и покройте фольгой, запекайте в духовке около часа. Последние 10 минут можно запекать без фольги, так крылышки подрумянятся.
Serve the dish in portions on a flat plate, garnished with fresh herbs and a splash of your favorite sauce.
Продавайте блюдо порционно на плоской тарелке, украсив свежей зеленью и капельками любимого соуса.