Pre-soak the rice for one hour, during which time change the water several times. Peel the garlic and wash with cold running water. Rinse chicken thighs with cold water and dry with a napkin or paper towel.
Предварительно замочите рис на один час, за это время несколько раз смените воду. Чеснок почистите, помойте холодной проточной водой. Куриные бедра помойте холодной водой и обсушите салфеткой или бумажным полотенцем.
Place a high-sided frying pan over the heat and heat thoroughly. Pour in sunflower oil. Place chicken meat. Fry it until half cooked over high heat, add half the prepared garlic. Depending on the size of the chicken thighs, this will take 10-15 minutes.
Поместите сковороду с высокими бортиками на огонь и хорошо разогрейте. Налейте подсолнечное масло. Выложите куриное мясо. Обжарьте его до полуготовности на сильном огне, добавьте половину подготовленного чеснока. В зависимости от размеров куриных бедер это займет 10-15 минут.
Add rinsed uncooked rice to the pan. Distribute the garlic evenly, trying to place each clove halfway under a piece of meat. Pour in four glasses of salted hot water. Bring the contents of the pan to a boil, cover and simmer for 15 minutes. 5 minutes before the end of cooking, add ground black pepper. Leave covered for a few minutes to allow the rice and chicken to simmer.
Добавьте в сковороду промытый сырой рис. Чеснок равномерно распределить, стараясь каждый зубчик наполовину поместить под кусочек мяса. Залейте четырьмя стаканами подсоленной горячей воды. Доведите содержимое сковороды до кипения, накройте крышкой и тушите в течение 15 минут. За 5 минут до окончания готовки добавьте черный молотый перец. Оставьте на несколько минут под крышкой, чтобы рис с курицей настоялся.
Serve rice with chicken hot as a separate dish. When serving portioned, place it on a plate and garnish with slices of fresh vegetables on top.
Подавайте рис с курицей к столу в горячем виде в качестве самостоятельного блюда. При порционной подаче выложите ее в тарелку, украсьте сверху ломтиками свежих овощей.