Peel the vegetables, wash thoroughly with cold water, place on a paper towel and dry.
Овощи почистите, тщательно помойте холодной водой, поместите на бумажное полотенце и просушите.
Cut the prepared onion into half rings half a centimeter thick. Cut the carrots into medium-sized strips. Place the frying pan on the fire, heat it well and add first the sunflower oil and then the butter. Add onions and carrots and fry over medium heat until soft.
Подготовленный лук порежьте полукольцами толщиной полсантиметра. Морковь порежьте соломкой среднего размера. Сковороду поставьте на огонь, хорошо ее разогрейте и добавьте сначала подсолнечное, а затем сливочное масло. Выложите лук и морковь, обжарьте на среднем огне до мягкости.
Cut the prepared potatoes into medium-sized slices. Place it in a frying pan on top of the onions and carrots. Dilute the sour cream by adding half a glass of water; Pour this mixture over the potatoes. Increase the gas, bring the contents to a boil, add salt and pepper. Simmer covered for 10 minutes until the potatoes are completely cooked. Remove the lid and simmer for another five minutes to evaporate excess moisture.
Подготовленный картофель порежьте ломтиками среднего размера. Выложите его в сковороду на лук с морковью. Сметану разведите, добавив полстакана воды; этой смесью залейте картофель. Увеличьте газ, доведите содержимое до кипения, посолите и поперчите. Тушите под крышкой 10 минут, до полной готовности картофеля. Снимите крышку и протушите еще пять минут, чтобы выпарить лишнюю влагу.
Serve country-style potatoes hot as an independent dish, placing them on a common plate. When serving portionwise, place in a thin layer on a bright plate and garnish with fresh herbs and fresh tomato rings.
Подавайте картофель по-деревенски в горячем виде в качестве самостоятельного блюда, выложив на общую тарелку. При порционной подаче выложите тонким слоем на яркую тарелку и украсьте свежей зеленью, колечками свежих помидоров.