Sift the flour first to make the dough more airy and homogeneous. Wash, peel and dry the strawberries, freeze the butter in the freezer.
Просейте предварительно муку, для того чтобы тесто было более воздушным и однородным. Помойте, почистите и обсушите землянику, заморозьте сливочное масло в морозильной камере.
Take out a bowl for kneading the dough, add flour, sugar, salt into it and grate the frozen butter there on a fine grater. Mash the flour and butter with your hands until smooth flakes. Then add sour cream and knead the dough, put it in the refrigerator for 15 minutes.
Достаньте миску для замешивания теста, добавьте в нее муку, сахар, соль и натрите туда же на мелкой терке замороженное сливочное масло. Разомните муку с маслом руками до однородных хлопьев. Затем добавьте сметану и вымесите тесто, отправьте в холодильник на 15 мин.
Next, roll out the dough into a circle, mix sugar and starch and distribute in the center of the cake. Then add strawberries and close the pie, forming folds along the edges. Add egg yolk to milk and stir. Brush the edges of the pie with yolk and place in the oven for 30 minutes.
Далее раскатайте тесто в круг, перемешайте сахар и крахмал и распределите по центру лепешки. Затем выложите клубнику и закройте пирог, формируя по кроям складочки. В молоко добавьте яичный желток и перемешайте. Смажьте желтком края пирога и отправьте в духовку на 30 минут.
Serve the pie in portions, placing it on a nice flat plate and sprinkle with powdered sugar. You can add a few fresh berries to the edge of the plate.
Подавайте пирог порционно, выложив на красивую плоскую тарелку, посыпьте сахарной пудрой. На край тарелки можно добавить несколько свежих ягод.