Boil water in a large saucepan. Add salt to boiling water. Place the spaghetti in it and cook until done, following the instructions on the package. Open a can of canned tuna. Grate the cheese on a coarse grater.
В большой кастрюле закипятите воду. В закипевшую воду добавьте соль. Выложить в нее спагетти, отварите до готовности, следуя инструкции на упаковке. Откройте банку с консервированным тунцом. Натрите сыр на крупной терке.
Prepare the sauce. Place a large frying pan over medium heat, add olive oil and heat well. Finely chop the garlic and place in a heated frying pan. Fry, stirring, for 1 minute.
Приготовьте соус. Большую сковороду поставить на средний огонь, налейте оливковое масло, хорошо разогрейте. Чеснок мелко порубите и выложите на разогретую сковороду. Обжарьте, помешивая, в течение 1 минуты.
Cut the canned tomatoes into cubes and place them in a frying pan along with the marinade. Warm up for 2 minutes. Then add the tuna to the tomato sauce. Chop large pieces and simmer the contents of the pan for 3 minutes.
Консервированные помидоры порежьте кубиками, выложить их в сковороду вместе с маринадом. Прогреть в течение 2 минут. Затем выложите в томатный соус тунца. Измельчите крупные куски, протушите содержимое сковороды в течение 3 минут.
Add half the grated cheese to the pan, salt and pepper to taste. Reduce the heat under the frying pan to low and cover it with a lid. In this state, the sauce will be kept hot until served.
Добавьте в сковороду половину натертого сыра, посолите и поперчите по вкусу. Уменьшите огонь под сковородой до минимального, накройте ее крышкой. В таком состоянии соус будет поддерживаться горячим до момента подачи.
Drain the finished spaghetti in a colander, reserving about 1/4 cup of the cooking water. Place the spaghetti in the pan with the sauce and mix well. Add the olives cut into rings. If the dish seems a little dry, you can add a little water in which the spaghetti was cooked. Serve the spaghetti and sauce hot, sprinkled with the remaining grated cheese.
Готовые спагетти откиньте на дуршлаг, оставив примерно 1/4 стакана воды, в которой они варились. Выложите спагетти в сковороду с соусом, хорошо перемешайте. Добавьте порезанные колечками оливки. Если блюдо покажется вам суховатым, можно добавить немного воды, в которой варились спагетти. Подавайте спагетти с соусом горячими, посыпав оставшимся натертым сыром.
Serve tuna with spaghetti as a hot dish on its own. When serving portions, sprinkle with grated cheese; use olives and a sprig of basil for decoration.
Подавайте тунец со спагетти в качестве самостоятельного горячего блюда. При порционной подаче посыпьте натертым сыром, для украшения используйте оливки, веточку базилика.