Wash the carrots and potatoes. Place vegetables in a cauldron and fill with cold water. Place on the fire and cook until tender, then peel them. Hard boil the eggs, wash and peel the onion.
Помойте морковь и картофель. Положите в казан овощи и залейте холодной водой. Поставьте на огонь и варите до готовности, затем почистите их от кожуры. Сварите вкрутую яйца, помойте и почистите от шелухи луковицу.
Place a salad mold on a plate; if you don’t have a special one, you can make it yourself. To do this, cut the bottom of a plastic bottle or container for berries. Grate the potatoes on a coarse grater and place them in the first layer on the bottom of the mold. Lubricate it with half the mayonnaise and salt.
Установите на тарелку форму для салата, если специальной нет, можно изготовить самостоятельно. Для этого обрежьте дно у пластиковой бутылки или контейнера для ягод. Натрите картофель на крупной терке и уложите первым слоем на дно формы. Смажьте его половиной майонеза и посолите.
Cut the onion into small cubes and place it in the mold in a second layer. Next, mash the fish with a fork directly in the jar and place the resulting mass in the next layer on top of the onion.
Нарежьте лук мелким кубиком и выложите его в форму вторым слоем. Далее разомните рыбу вилкой прямо в банке и полученную массу выложите следующим слоем поверх лука.
Grate the carrots on a fine grater and cover the fish with it. Next, grease again with the remaining mayonnaise. The final layer is the egg. Separate the boiled whites from the yolks and grate first the whites on a fine grater, then the yolks on top. This will make the dish brighter and more appetizing. Place in the refrigerator for several hours until the salad is soaked.
Натрите морковь на мелкой терке и покройте ею рыбу. Далее смажьте еще раз оставшимся майонезом. Финальный слой - это яйцо. Отделите вареные белки от желтков и натрите на мелкой терке сначала белки, затем поверх желтки. Так блюдо будет ярче и аппетитнее. Уберите в холодильник на несколько часов, салат должен пропитаться.
Serve the layered salad in portions so that guests can see its beautiful cut, and also decorate the plate with fresh herbs.
Подавайте слоеный салат порционно, для того чтобы гости увидели его красивый разрез, а также украсьте тарелку свежей зеленью.