Wash the parsley with cold running water and place on a paper napkin. Separate the leaves from the stems. Peel the kiwi. Wash the lemon and pour boiling water over it. Sort and wash the berries. Peel and wash the onion.
Петрушку помойте холодной проточной водой, поместите на бумажную салфетку. Отделите листья от стеблей. Киви почистите от кожицы. Лимон помойте и обдайте кипятком. Ягоды переберите и помойте. Лук почистите и помойте.
Prepare the meat for frying. Cut the beef tenderloin into portions across the grain to speed up marinating and cooking. Salt to taste, grease generously with sunflower oil. Leave to marinate at room temperature for 1 hour.
Подготовьте мясо к обжарке. Говяжью вырезку порежьте по количеству порций поперек волокон, чтобы ускорить маринование и прожарку. Посолите по вкусу, обильно смажьте подсолнечным маслом. Оставьте мариноваться при комнатной температуре на 1 час.
Prepare berry sauce. Cut the prepared kiwi fruit into cubes. Using a sharp knife, finely chop the prepared parsley. Cut the onion into small cubes and place it in a well-heated frying pan with sunflower oil. Fry until golden brown, add parsley, kiwi pulp, lemon juice, sugar, wine and cranberries and lingonberries to the pan. Mix well and simmer over low heat for 10 minutes. Mash with a masher and remove from heat.
Приготовьте ягодный соус. Подготовленный плод киви порежьте кубиками. Острым ножом мелко нарубите подготовленную петрушку. Лук порежьте мелкими кубиками, поместите его на хорошо разогретую сковороду с подсолнечным маслом. Пожарьте до золотистого цвета, добавьте в сковороду петрушку, мякоть киви, сок лимона, сахар, вино и ягоды клюквы и брусники. Хорошо перемешайте и протушите на медленном огне в течение 10 минут. Разомните толкушкой и снимите с огня.
Pour sunflower oil into a frying pan, heat it well and add the marinated beef. Fry on both sides alternately. The cooking time on each side depends on the quality of the meat and its thickness. On average, 5 minutes is enough. Check readiness by piercing with a sharp knife: if there is nothing at the puncture site or clear liquid flows out, then the meat is ready. If reddish juice comes out, continue frying.
В сковороду налейте подсолнечное масло, хорошо разогрейте и выложите замаринованное говяжье мясо. Обжарьте поочередно с обеих сторон. Время прожарки с каждой стороны зависит от качества мяса и его толщины. В среднем достаточно 5 минут. Готовность проверьте, проколов острым ножом: если в месте прокола ничего нет или вытекает прозрачная жидкость, значит, мясо готово. Если вытекает красноватый сок, продолжайте обжарку.
Serve the spicy beef hot as a main course. When serving portioned, place the meat on a plate, pour over the berry sauce, garnish with fresh berries, kiwi slices, and a sprig of basil.
Подавайте пикантную говядину горячей, как второе блюдо. При порционной подаче выложите мясо на тарелку, полейте ягодным соусом, украсьте свежими ягодами, дольками киви, веточкой базилика.