Wash the tomatoes, potatoes and onions. Peel the potato tubers, and peel the onions and garlic.
Помойте помидоры, картофель и лук. Почистите клубни картофеля от кожуры, а лук и чеснок от шелухи.
Cut the potatoes into rings, sprinkle with salt and spices, as well as garlic squeezed through a press. Stir the cuts so that the seasoning is evenly distributed and place in an even layer in a baking dish with high sides.
Порежьте картофель кольцами, посыпьте солью и специями, а также выдавленным через пресс чесноком. Перемешайте нарезку так, чтобы приправа равномерно распределилась и выложите ровным слоем в форму с высокими бортами.
Cut the chicken breast into slices, sprinkle with salt and place on top of the potatoes. Cut the onions into rings and sprinkle them over the chicken. Then place the tomatoes cut into slices on top.
Куриную грудку нарежьте на пластинки, посыпьте солью и выложите поверх картофеля. Репчатый лук нарежьте кольцами и посыпьте им курицу. Затем сверху выложите нарезанные кружочками помидоры.
Coat the tomato layer with mayonnaise and sprinkle with grated cheese. Pour in 1 glass of water. Cover the pan with a lid or foil. Place the dish in an oven preheated to 180 degrees and cook for 1 hour 30 minutes. Then remove the lid and bake for another 10 minutes to get a nice golden brown crust.
Обмажьте слой с помидорами майонезом и посыпьте тертым на крупной терке сыром. Влейте 1 стакан воды. Накройте форму крышкой или фольгой. Отправьте блюдо в разогретую до 180 градусов духовку и готовьте в течение 1 часа 30 минут. Потом снимите крышку и запекайте еще 10 минут, чтобы получилась красивая румяная корочка.
Serve the dish on a flat plate, cut into portions like a casserole or pie. Garnish with fresh herbs for flavor and aroma.
Подавайте блюдо на плоской тарелке разрезав на порции как запеканку или пирог. Украсьте свежей зеленью для вкуса и аромата.