Wash the champignons thoroughly with cold water, place on a paper towel and dry. Wash the onions and potatoes and peel them.
Шампиньоны тщательно помойте холодной водой, поместите на бумажное полотенце и просушите. Помойте лук и картофель, почистите их.
Heat a frying pan over heat, pour in sunflower oil. When it is well heated, add the onion cut into small cubes. Fry until golden brown. Stir occasionally with a wooden spatula.
Разогрейте сковороду на огне, налейте подсолнечное масло. Когда оно хорошо разогреется, выложите порезанный мелкими кубиками лук. Обжарьте до золотистого цвета. Периодически перемешивайте деревянной лопаткой.
Cut the champignons into lengthwise slices of medium thickness. Add them to the onion in the pan, cover it tightly with a lid and continue frying for 5 minutes.
Порежьте шампиньоны продольными ломтиками средней толщины. Добавьте их к в сковороду к луку, плотно закройте ее крышкой и продолжайте жарить в течение 5 минут.
Cut the prepared potatoes into half-centimeter thick rounds, add to the mushrooms and onions, cover the pan with a lid and simmer for 30 minutes. Remove the lid periodically and stir the contents. At the end of cooking, salt your dish.
Порежьте подготовленный картофель кругляшками толщиной полсантиметра, добавить к шампиньонам и луку, накройте сковороду крышкой и тушите в течение 30 минут. Периодически снимайте крышку и перемешивайте содержимое. В конце готовки посолите свое блюдо.
Serve hot potatoes and champignons as a separate dish, placing them on a common plate. When serving portionwise, place in a thin layer on a plate and garnish with fresh herbs and a slice of lemon.
Подавайте картофель с шампиньонами в горячем виде в качестве самостоятельного блюда, выложив на общую тарелку. При порционной подаче положите тонким слоем на тарелку и украсьте свежей зеленью, долькой лимона.