Wash the zucchini. If it is old, remove the skin and seeds. There is no need to peel young zucchini, just remove the stem. Wash the dill with cold water and dry on a paper towel. Grate the cheese on a coarse grater.
Кабачок помойте. Если он старый, почистите от кожицы и семян. Молодой кабачок чистить не нужно, только удалить плодоножку. Укроп помойте холодной водой, подсушите на бумажном полотенце. Сыр натрите на крупной терке.
Grate the prepared zucchini on a coarse grater, add salt and mix. Leave for 5 minutes, drain in a colander to drain the liquid. Transfer to a bowl. Add eggs and semolina. Leave for 5 minutes so that the semolina swells slightly.
Подготовленный кабачок натрите на крупной терке, посолите и перемешайте. Оставьте на 5 минут, откиньте на дуршлаг, чтобы стекла жидкость. Переложить в миску. Добавьте яйца и манку. Оставьте на 5 минут, чтобы манка слегка разбухла.
Cut the cheese into medium-sized cubes, up to 2 cm. Cut the garlic into small cubes. Finely chop the prepared dill with a sharp knife. Combine the two prepared mixtures and mix thoroughly.
Брынзу порежьте кубиками среднего размера, до 2 см. Чеснок порежьте мелкими кубиками. Подготовленный укроп мелко нарубите острым ножом. Соедините две приготовленные смеси и тщательно перемешайте.
Grease a dry baking dish with vegetable oil and sprinkle with semolina. Lay out the zucchini dough and spread it evenly, leveling the surface. Mix ketchup and sour cream, place this mixture on top of the dough. Sprinkle grated cheese on top.
Сухую форму для выпечки смажьте растительным маслом и присыпьте манной крупой. Выложите кабачковое тесто и равномерно распределите его, разровняйте поверхность. Смешайте кетчуп и сметану, эту смесь выложите поверх теста. Сверху посыпьте натертым сыром.
Place the pan in an oven preheated to 160°C and bake at this temperature for 30 minutes. The cheese should brown slightly. After turning off the oven, leave the casserole for another ten minutes. During this time it will not have time to cool, but the texture will become denser and easier to cut.
Поместите форму в разогретую до 160°С духовку, запекайте при этой температуре в течение 30 минут. Сыр должен слегка подрумяниться. После выключения духовки оставьте запеканку еще минут на десять. Остыть за это время она не успеет, а текстура станет более плотной, будет легче резать.
Serve your casserole hot as a hot appetizer. When serving portions, serve triangular slices on a colorful plate, garnished with a sprig of fresh dill.
Подавайте свою запеканку в горячем виде в качестве горячей закуски. При порционной подаче подайте треугольные ломтики на яркой тарелке, украсив веточкой свежего укропа.