Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Add an egg and 50 ml of kefir to the cottage cheese, stir. Add flour, butter, soda on the tip of a knife, sugar or sweetener, mix. The dough turns out very thick, dilute it with 70 ml of kefir. The dough should remain thick, thicker than for regular pancakes.
В творог добавьте яйцо и 50 мл кефира, размешайте. Добавьте муку, масло, соду на кончике ножа, сахар или сахарозаменитель, перемешайте. Тесто получается очень густым, разбавьте его 70 мл кефира. Тесто должно остаться густым, гуще чем на обычные оладьи.
Bake pancakes in a well-heated dry frying pan. Set the heat to medium or low. Turn over when the edges of the pancake are set and the center is still runny.
Выпекайте панкейки на хорошо разогретой сухой сковороде. Огонь установите средний или слабый. Переворачивайте когда схватятся края панкейка, а центр останется еще жидким.
Serve pancakes with honey, sour cream or fresh berries.
Подавайте панкейки с медом, сметаной или свежими ягодами.