Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Cut the onion into half rings and fry in vegetable oil until golden brown.
Лук нарежьте полукольцами и обжарьте на растительном масле до золотистого цвета.
Peel the potatoes and cook until fully cooked, then mash and cool slightly. Add egg and flour to potatoes. Knead the dough.
Картофель очистите и сварите до полной готовности, затем растолките и немного остудите. Добавьте к картофелю яйцо и муку. Вымесите тесто.
Form sausages from the dough and cut them into small pieces, about 1 cm. Flatten each one a little and roll in flour.
Из теста сформируйте колбаски и нарежьте их на небольшие кусочки, примерно 1 см. Каждый немного расплющите и обваляйте в муке.
Place the gnocchi in boiling water and cook for 5 minutes after they float to the top. Remove to a plate with a slotted spoon and place the fried onions on top.
Отправьте ньокки в кипящую воду и варите 5 минут после того, как они всплывут. Вытащите шумовкой на блюдо, сверху разложите обжаренный лук.
Serve gnocchi with sour cream as a main dish or side dish.
Подавайте ньокки со сметаной, в качестве основного блюда или гарнира.