Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Peel the pumpkin and grate it on a medium grater, lightly squeeze out the excess juice.
Очистите тыкву и натрите на средней терке, слегка отожмите лишний сок.
Mix all ingredients in a bowl. Add semolina, sugar, kefir, baking powder and the zest of one lemon to the pumpkin. Remove only the yellow layer of zest. White gives bitterness.
Смешайте все ингредиенты в посуде. К тыкве добавьте манную крупу, сахар, кефир, разрыхлитель и цедру одного лимона. Снимайте только желтый слой цедры. Белый даёт горечь.
Stir until smooth. Grease the mold with butter and transfer the mixture. Bake for approximately 30 minutes at 180°C.
Перемешайте до однородности. Смажьте форму сливочным маслом и переложите массу. Выпекайте примерно 30 минут при 180 °С.
Boil the syrup. Pour sugar into a saucepan, add water and add lemon juice. Boil over medium heat until the sugar dissolves. Once it dissolves, remove from heat.
Сварите сироп. В сотейник насыпьте сахар, залейте водой и добавьте сок лимона. Уваривайте на среднем огне до растворения сахара. Как только он растворится, снимайте с огня.
Pour hot syrup over the hot pie. Wait until the dish has cooled before serving.
Горячий пирог залейте горячим сиропом. Перед подачей дождитесь, пока блюдо остынет.
Cut the pie into small pieces. Serve with warm milk. Place a scoop of sour cream on top of the pie.
Нарежьте пирог на небольшие кусочки. Подавайте с теплым молоком. Сверху пирога выложите шарик сметаны.