Peel and rinse the potatoes. Peel the onion and rinse under running water.
Картофель очистите и промойте. Лук почистите и промойте под проточной водой.
Grease a baking dish with sunflower oil. Place half of the grated potatoes on the bottom, and place minced meat on top. Salt, pepper and add finely chopped onion.
Форму для выпекания смажьте подсолнечным маслом. На дно выложите половину натертого на терке картофеля, а сверху выложите фарш. Посолите, поперчите и добавьте мелко нарезанный лук.
To prepare the filling for the casserole, mix in a separate container: cheese with the remaining potatoes, eggs, sour cream. Add salt, pepper and mix well. Place the resulting mass on top of the onion. Bake at 180° for about an hour.
Чтобы приготовить заливку для запеканки смешайте в отдельной емкости: сыр с оставшимся картофелем, с яйцами, сметаной. Посолите, поперчите и хорошо перемешайте. Получившуюся массу выложите сверху на лук. Запекайте при 180° около часа.
This casserole goes well with garlic sauce, and if you don’t have enough time to prepare the sauce, you can serve it with fresh vegetables or herbs.
Такая запеканка отлично сочетается с чесночным соусом, а если же нет достаточно времени для приготовления соуса, можно подать со свежими овощами или зеленью.