Trim the meat from unnecessary tissues and veins, wash it and dry it. Peel and rinse the onion. Rinse broccoli and greens. Prepare the dishes in which you will cook the dish.
Мясо зачистите от ненужных тканей и прожилок, помойте его и обсушите. Лук отчистите и промойте. Промойте брокколи и зелень. Подготовьте посуду в которой будете готовить блюдо.
Place the washed chicken legs in a saucepan and add water to cover the meat. Bring to a boil, skim off excess foam, add salt and pepper to taste and simmer covered for 25 minutes. Remove the finished chicken legs from the broth and let cool. Then remove the meat from the bone and cut it into small pieces. Strain the broth.
Промытые куриные окорока, поместите в кастрюлю и влейте воду, чтобы она покрыла мясо. Доведите до кипения, снимите лишнюю пену, добавьте по вкусу соль перец и варите под крышкой 25 минут. Готовые окорочка достаньте из бульона, дайте остыть. Затем отделите мясо от кости и нарежьте его небольшими кусочками. Бульон процедите.
Wash the broccoli and separate it into small florets. Place the broccoli in boiling salted water for 2 minutes. Then discard in a colander and, to ensure that the broccoli retains its bright green color, pour ice water over the inflorescences. Drain on paper towels and let dry.
Промытые брокколи вымойте, разберите на небольшие соцветия. Опустите брокколи на 2 минуты в кипящую подсоленную воду. После отбросьте на дуршлаг и, чтобы брокколи сохранил свой яркий зеленый цвет, обдайте соцветия ледяной водой. Выложите на бумажные полотенца и дайте обсохнуть.
Grate the cheese on a fine grater.
Сыр натрите на мелкой терке.
In a saucepan, mix 100 ml of chicken broth with milk, heat without boiling. Stir constantly, add half the grated cheese. Cook over low heat, continue stirring, 7 minutes. Add sour cream, stir quickly and remove from heat.
В кастрюле смешайте 100 мл куриного бульона с молоком, разогрейте, не доводя до кипения. Постоянно помешивайте, добавьте половину тертого сыра. Готовьте на небольшом огне, продолжайте размешивать, 7 минут. Добавьте сметану, быстро перемешайте и снимите с огня.
Chop the washed greens. Finely chop the peeled onion and fry in hot oil for 5 minutes. Add bread crumbs and herbs. Stir and immediately remove from heat.
Вымытую зелень измельчите. Очищенный лук мелко нарежьте и обжарьте в разогретом масле, 5 минут. Добавьте хлебные крошки и зелень. Перемешайте и сразу снимите с огня.
Add the remaining grated cheese to the fried onions, mix well.
Добавьте оставшийся тертый сыр к обжаренному луку, хорошо перемешайте.
Grease the baking dish with the remaining butter. Place chicken pieces and broccoli florets on the bottom. Pour over prepared milk cheese sauce.
Форму для запекания смажьте оставшимся сливочным маслом. Выложите на дно кусочки курицы и соцветия брокколи. Полейте приготовленным молочно-сырным соусом.
Serve the dish immediately while it is still hot - then it will be much juicier and more aromatic. When serving, you can sprinkle with chopped herbs and add fresh vegetables.
Подавайте блюдо сразу, пока оно еще горячее - тогда оно в разы сочнее и ароматнее. При подаче, можно посыпать нарезанной зеленью и добавить свежие овощи.