Rinse the duck inside and out and dry with paper towels. Wash the apples, remove the core and cut into arbitrary pieces.
Утку промойте внутри и снаружи, обсушите бумажными полотенцами. Яблоки помойте, удалите сердцевину и нарежьте произвольными кусочками.
Mix soy sauce, oil, spices. Rub this mixture all over the duck and inside. Season with salt and pepper and place in the refrigerator to marinate for half an hour.
Смешайте соевый соус, масло, специи. Натрите этой смесью утку со всех сторон и внутри. Посолите, поперчите и уберите в холодильник мариноваться на пол часа.
Stuff the duck with apples and wrap in foil on all sides. Place on a baking sheet in an oven preheated to 200°C. Bake at the rate of 45 minutes per kilogram of bird weight. 20 minutes before cooking, remove the top foil to allow the duck to brown.
Начините утку яблоками и заверните со всех сторон в фольгу. Положите на противень в разогретую до 200 °C духовку. Выпекайте из расчета 45 минут на килограмм веса птицы. За 20 минут до готовности снимите верхнюю фольгу, чтоб утка подрумянилась.
Serve the rosy baked duck with apples hot. Cooled duck doesn't taste the same. Prepare a side dish of potatoes, rice or any porridge for the aromatic bird, and complement the meal with a salad of fresh vegetables.
Подавайте румяную запеченную утку с яблоками обязательно в горячем виде. У остывшей утки вкус уже не тот. Приготовьте к ароматной птице гарнир из картофеля, риса или любой каши, дополните трапезу салатом из свежих овощей.