Thaw the fillet at room temperature. Then rinse under running water and cut into several pieces. Grease the mold with a small amount of vegetable oil. If the mold is silicone, then you don’t have to grease it.
Филе разморозьте при комнатной температуре. Затем ополосните под проточной водой и нарежьте на несколько кусков. Форму смажьте небольшим количеством растительного масла. Если форма силиконовая, то можно не смазывать.
Rub the fillet pieces with a little salt and sprinkle with ground black pepper.
Куски филе натрите небольшим количеством соли и присыпьте черным молотым перцем.
For the marinade, mix sour cream with soy sauce until smooth. Coat the fish pieces with marinade and leave to marinate for 20-30 minutes.
Для маринада смешайте сметану с соевым соусом до однородного состояния. Обмажьте куски рыбы маринадом и оставьте мариноваться на 20-30 минут.
Then place the tuna in a baking dish and place in an oven preheated to 180°C for 30-40 minutes.
Затем выложите тунца в форму для запекания и отправьте в разогретую до 180 °C духовку на 30-40 минут.
Serve tender baked tuna fillet, garnished with parsley sprigs and complemented with chopped fresh vegetables. Mashed potatoes, boiled rice, and stewed vegetables are good as a side dish.
Подавайте нежное запеченное филе тунца, украсив веточками петрушки и дополнив нарезкой из свежих овощей. В качестве гарнира хорошо подойдет картофельное пюре, отварной рис, рагу из тушеных овощей.